top of page
Bröllopsfotograf Lindtorpskulle

bröllopsfotograf

från Vimmerby, Småland

Er stora dag närmar sig, och jag vet att det kan kännas både spännande och överväldigande. Att anlita en fotograf till ert bröllop är ett viktigt beslut, och det är förståeligt eftersom ni vill ha bilder som fångar de äkta känslorna och berättar er unika kärlekshistoria. Ni är inte ensamma i den här känslan - jag har själv varit där och vet hur betydelsefulla dessa bilder kan vara för att bevara minnen som varar för alltid.

Tillsammans ska vi skapa magi och jag kommer fånga många vackra ögonblick av er stora dag. Jag lovar att finnas där för att få er att känna er avslappnade och bekväma framför kameran, så ni kan vara precis som ni är - fulla av kärlek. Dagen handlar om er. Det innebär att era gäster ska få chansen att fokusera på er, medans er fotograf fokuserar på er, gästerna och allting runtomkring

Så välkomna till mig, där vi tillsammans kommer att skapa bilder som berättar er unika kärlekshistoria på ett personligt och vackert sätt. Jag ser fram emot att vara en del av er stora dag och fånga minnen för livet. Låt oss göra detta tillsammans!

“Vi är så fantastiskt glada för att vi hittade Susanne som fotograf till vårt bröllop!
Hennes bilder har förevigat vår dag och vi kommer alltid att påminnas om den glädje och kärlek som dagen gav.
Susanne är verkligen fantastisk på att få fram känslorna i sina foton.

Jenny och Tobias Ydén

Bröllopsfotograf Tuna

det blir kul!

inget stelt och tråkigt,
utan kul och avslappnat

hur går

det till?

1.  DET BÖRJAR MED ETT HEJ

Ni gör en bokningsförfrågan via mitt formulär längst ner på sidan, eller maila. Så gör jag en liten glädjedans när det plingar i min inkorg. Är jag ledig ert datum skickar jag er en bröllopsguide, med massa bra information i.

Är jag upptagen ert datum, kan jag tipsa om duktiga kollegor.

Bröllopsfotograf Vimmerby
Bröllopsfotograf Målilla

2. ETT FÖRSTA MÖTE


Vi ser till att ses antingen på ett av Vimmerbys trevliga caféer. Eller så ses vi digitalt. Detta för att ni ska få svar på just era frågor. Vi kommer pratar om er och vad ni önskar av er bröllopsfotograf. Om det är några bilder som är extra speciella för er. Detta möte kan vi även ha innan bokning om ni önskar det. Det är viktigt för mig att ni känner er trygga.

3. PARFOTOGRAFERING

I mina bröllopsfotograferingar ingår vanligtvis en parfotografering (förutom då du bokar nära inpå, eller bara någon timmes fotografering). Här får ni dels känna på hur jag jobbar för att inte behöva vara lika nervösa på er stora dag och jag får möjlighet att se er kärlek lite i förväg. Ni får känna på hur det är helt enkelt.

När du är med om en fotografering, där jag står bakom kameran. Gör jag allt för att du ska glömma bort att jag är där, och bara få ögon för din älskade. Allt för att du ska få känna dig avslappnad och lugn. Så absolut inget poserande och le på beställning. Utan ni kommer få små uppdrag av mig, som vad var det du föll för hos din blivande maka/make?

Bröllopsfotograf Ankarsrum
2021 0807 - Foton av Suss - SKÄRM-235.jpg

4. BRÖLLOPSMÖTE

 

När det bara är en-två veckor kvar till bröllopet hörs eller ses vi igen för ett bröllopsmöte. Där vi går igenom er stora dag och finplaneringen, platser, körschema, Plan B om det regnar. Allt för att ni ska känna er trygga och ha koll på läget.

5. DAGEN VI ALLA LÄNGTAT EFTER

 

Äntligen har bröllopsdagen kommit. Se till att njut njut njut.
Vi ses på avtalad tid och plast. Min prioritet vid ert bröllop är att fånga er dag så vacker och personlig som möjligt. I detaljbilder, översiktsbilder, det lilla och det stora. Men framförallt er och er kärlek. 

Ett par dagar efter bröllopet skickar jag några “tjuvkiks bilder”.

Bröllopsfotograf Hultsfred
Bröllopsfotograf Djursdala

6. BILDBEARBETNING

 

Alla bilder levereras fullt redigerade. I paketet ingår redigering såsom exponering, färger och toner. Så ha koll på att ni gillar min bildstil innan ni bokar.

Ingående redigering som ta bort, lägga till gör jag inte. Utan bilderna visar verkligheten.

Jag behöver ha upp till åtta veckor på mig att bildbearbeta era bilder. Men den som väntar på något gott, ni vet!

7. ERA BILDER

 

Ni får era bilder i färg och ett urval i svartvitt. När alla era bilder är klara så får ni tillgång till dem i ett lösenordskyddat webbgalleri. Som ni kan dela med era nära och kära. Ni får dem även skickade digitalt till er mail.

Bilderna får ni i både skärmupplöst för webben och högupplöst för framkallning.

Bröllopsfotograf Pelarne

Bilder jag tar speglar det äkta och genuina jag jobbar på att få er avslappnade framför kameran. Så pass att ni kanske till och med glömmer bort att jag fotar er, för att ni får ögon bra för varandra. Det blir inget stå stilla titta in i kameran och le på beställning. Utan det är naturliga och avslappnade bilder som gäller.

Bröllopsfotograf Pelarne
Bröllopsfotograf Mossebo

minnen för alltid

lev nu

Bröllopsfotograf Ankarsrum

detta ingår

ETT FÖRSTA MÖTE

Ett första möte där vi pratar igenom fotograferingen och era önskemål. Antingen att vises på riktigt, digitalt eller på mail.

 

PARFOTOGRAFERING
Parfotografering ingår när ni bokar 4 timmar eller fler och att bokningen sker minst 3 månader innan bröllopet. Ni får minst 25 bilder från parfotograferingen.

BRÖLLOPSMÖTE

Bröllopsmöte, där vi spikar körschemat. Och pratar igenom de sista detaljerna.
 

FOTOPLATS

Är vigselplatsen i närheten åker jag och rekar fina fotoplatser några dagar innan. Annars gör jag det samma dag. Fotoplatserna blir utvalda baserat på miljö och ljus.

 

FOTOGRAFERING
Vi ses på bröllopsdagen de timmar ni bokat mig för.

 

REDIGERING
Bilderna är varsamt redigerade såsom exponering, färger och toner. Bildredigering sker efter min bildstil.

LEVERANS
Bildleverans av tagna bilder, genomsnitt 50 bilder per timma sker innom 8 veckor. Ni får en tjuvtitt på ett par bilder några dagar efter ert bröllop. Ni får bilderna i högupplöst format och en webbvariant. Nihar friframkallningsrätt.

PRODUKTER
Vill ni ha hjälp med att välja produkter så som inramade tavlor, träblock eller album är det bra att säga till.

RESEERSÄTTNING

Är platsen utanför 4 mils radie från Vimmerby, tillkommer en resekostnad på 45kr/mil. 

Foton av Suss - fotograf Vimmerby-126.jpg

investering för livet

vad passar er bäst?

4

4 timmar är paketet jag rekommenderar för er som vill täcka det mest centrala av er bröllopsdag. Paketet täcker fyra timmar och kan med fördel användas till first look, ceremoni och porträtt.

Fotografering i sammanhängande 4 timmar
Minst 200 digitala bilder.

Parfotografering

6

För att täcka ännu lite mer av er stora dag så erbjuder jag paketet om sex timmar. Beroende på hur ni planerar er dag så finns här goda möjligheter till både förberedelser, first look, ceremoni, porträtt och/eller mottagningen efteråt. Eller varför inte porträtt på era gäster? Ni väljer själva när under dagen ni vill placera tiden, oavsett om det är förmiddag, eftermiddag, eller kväll!

Fotografering i sammanhängande 6 timmar
Minst 300 digitala bilder.

Parfotografering

8

Åtta timmar är för er som vill ha största delen av bröllopsdag förevigad.
Ni står för glädjen och jag står för minneskorten!

Vi kan börja på morgonen med dina/era förberedelser, vi har gott om tid till porträtt av er och era gäster, first look, givetvis ceremonin, och därtill en hel del mingel och beroende av när vi börjat på morgonen hinns  festligheter frampå kvällen också med. 

Fotografering i sammanhängande 8 timmar
Minst 400 digitala högupplösta bilder.

Parfotografering

2

2 timmar

Ceremoni och porträtt

Minst 100 digitala bilder.

1

1 timma

Endast porträtt
Mins 75 digitala bilder

Paketen på 1 och 2 timmar kan tidigast bokas 2 månader innan vigsel.

Bröllopsfotograf Vimmerby

-Är det du som är bröllopsfotografen?

Ja, och trot eller ej men även jag är obekväm framför kameran. Får stirrblick och blir stel som en pinne, när någon håller upp en kamera framför näsan på mig. Därför jobbar jag med en teknik när jag fotograferar för att få er avslappnade och i nuet. För jag vet hur otroligt värdefulla bilder från en bröllopsdag är.
Jag och min man gifte oss för 17 år sedan. Jag är så glad att vi anlitade en professionell fotograf, dels för vår kärlek till varandra syns så tydligt på bilderna. Men framför allt att det är en dokumentation över dagen, nu när det gått så många år är det ju så, att några av de viktigaste människorna i våra liv inte lever längre. Å då är korten ännu mer värdefulla för oss. En riktig skatt.

Bröllopsfotograf Pelarne

Bara så vi har koll...

 

Ni vill ha en bröllopsfotograf som dokumenterar er dag så som den är. Ni vill att fotografen är jordnära och har lätt för skratt. Fotografen ska även finns för er och era frågor under resans gång = Jag är den ni letar efter :-)

Ni vet att jag inte kommer be er att titta in i kameran och le med tänderna. Utan jag fotograferar mer dokumentärt, men med lite uppdrag och lekar ibland, för att locka fram det äkta och genuina hos er.

Ni har förstått innebörden av bildstil. Detta är viktigt för er att ha koll på oavsett om ni bokar mig eller någon annan fotograf. Att skapa ett fotografi i kameran är bara halva jobbet. Bildbearbetningen är den andra halvan. Se det som mörkrummets jobb förr i tiden. Här kommer fotografens egna uttryck fram. Det är här vi skapar den sista touchen på bilderna. Därför är det viktigt att ni gillar just mina bilder och uttryck innan ni bokar just mig.  

Gör ni det? Å så glad jag blir. Ta då och scrolla ner lite och fyll i bokningsformuläret. Vi kommer skapa magi tillsammans! Så kom igen! 

Bröllopsfotograf Hultsfred
 • Våra barn är ibland okontrollerbara, vad gör vi då?
  Grattis, ni har barn och de är. Kanske busiga spralliga eller blyga och tillbakadragna. Osamarbetsvilliga när det kommer till fotografering?. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med barn (10år som förskolelärare och snart lika många år som lärare + mamma till tre egna). Så ta det med ro, låt mig testa min grej. "Jag har många ess i rockärmen" Se till att inte stressa till fotograferingen. Bättre då att ni kommer lite sent än att stressa upp er och bli skälliga på partnern eller barnen. (egen erfarenhet på den :-)) Ett annat tips är att ni har ätit något innan. Speciellt om ni bokat en familjefotografering och det är barn som ska fotograferas. Men även vuxna kan behöva se till att ätit innan. Är det varmt ute så se även till att få i er vätska. Var beredd att vara med och leka med era barn. Fotograferingen är för hela familjen! Ju mer involverade ni är – desto bättre mår barnen och ju mer kommer ni att älska era bilder. I de fall då föräldrar försöker kontrollera situationen så blir barnen spända och oroliga, och bilderna blir därefter.
 • Kan jag köpa ett presentkort av dig?
  Att ge någon en fotoupplevelse kan vara bland de finaste man kan ge bort - en gåva som blir värdefullare med åren. Att tiden går snabbt vet vi nog alla, så att ge bort en fotografering i present ger personen en möjlighet att fånga tiden precis just nu. Vi kan konstatera att vi lite till lags själva tänker "det gör jag sedan". Å så går tiden, barnen växer upp och tanken att boka fotograf finns, men blir som inte av. Å det är där du kan göra skillnaden. Du kan hjälpa till genom att ge bort ett presentkort. Börja med att välja vilken summa du vill ge bort. Vill du ge bort en hel fotografering? Eller vill du ge bort ett bidrag till fotograferingen? Det är helt upp till dig. Maila mig sedan så tar vi det därifrån.
 • Hur får vi använda bilderna?
  I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Du får inte lägga till någon redigering/filter ej heller beskära bilderna. Vid publicering får du gärna ange mig som fotograf eller att du taggar mig: Fotograf: Susanne Gunnarsson eller @foton av Suss. De digitala bilderna ni köper till levereras i både högupplöst och skärm upplöst format. Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärm upplösta för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité så var noga med att använda rätt bild framförallt om ni ska framkalla något.
 • Hur bokar jag och vad finns det för tider?
  Antingen skriver du ett mail till: fotonavsuss@gmail.com eller så använder du dig av bokningsformuläret nedan. Gör det som passar dig bäst! Jag har tillgängliga tider för fotografering på någon vardagskväll i veckan samt vissa helger. Ni kommer att få förslag utav mig, om inget av det passar, så bokar vi helt enkelt ett annat datum.
 • Vart ska vi vara?
  Då jag bor i Vimmerby, så har jag bra koll på platser häromkring. Men har du ett annat förslag så säg bara till. Under fotograferingen brukar jag gå mellan några olika fotoplatser som ligger nära varandra.
 • Vad ska vi ha på oss?
  Välj kläder som ni känner er bekväma i! Men undvik starka färger och röriga tryck. Tänk naturliga färger, detta är mest för att jag vill att fokuset ska vara på er och inte på exempelvis spindelmannen som råkar vara på din tröja dagen till ära. Att ha ett färgtema är bättre än att alla är klädda likadant.
 • När får vi våra bilder?
  Jag har en leveranstid på 8 veckor. Oftast efter kortare tid, men är jag mitt i ex utvecklingssamtal period på skolan, så tar det lite längre tid (jag jobbar som lärare också). Men jag kommer skicka er några bilder för tjuvkik några dagrar efter vår fotografering. Vill ni beställa produkter genom mig har de en leveranstid på 2-4 veckor, jag hör av mig så snart de är klara. Sedan är det enda ni behöver göra är att bestämma var ni ska placera era fotografier. Så att ni kan njuta av dem varje dag.
 • Hur fungerar avbokning och ombokning?
  Ni har rätt att ångra er bokning inom 14 dagar och får full återbetalning, därefter återbetalas inte fotograferingsavgiften. Fri ombokning på grund av sjukdom eller andra akuta förhinder. Krassliga barn (och vuxna för den delen) blir inte bra på bild och då är det bättre att boka om. Eftersom fotograferingen sker utomhus så kan det bli så att vi behöver boka om på grund av vädret.
 • Vad gör vi om det blir dåligt väder?
  Antingen så kör vi ändå, eller så bokar vi om. Kör vi i alla fall så tänk på att ha med extra kläder som ombyte. Det kommer bli blött så ta inte kläder ni är extra rädda om. Regn blir fint på bild. Men skulle det bli alldeles förfärligt väder så bokar vi om. Vi hörs av någon dag innan fotograferingen där vi stämmer av och kikar på hur vädret kommer bli.

Alltså WOW!!! Vilka fantastiska bilder!!
Tack för att du ville föreviga vår underbara dag, en perfekt dag blev det!

Tack tack tack
Supernöjda med dig som fotograf"

Ellen Erlandsson

Bröllopsfotograf Målilla
Fästpunkt 2

Bokningsförfrågan Bröllop
Jag fotar endast ett litet antal bröllop per år, så vänta inte förlänge med er förfrågan.

Hur hittade du mig?

Ni förbinder er inte till något genom att skicka in en bokningsförfrågan. Den är främst till för att se om ert datum är ledigt.

Varmt välkommen med er förfrågan så hörs vi snart!

Tack för ditt meddelande!

bottom of page