top of page

De första stegen när du planerar ditt bröllop

När du ska börja planera ditt bröllop kan det kännas som om det finns tusen saker att tänka på. Men om du tar det steg för steg blir allt mycket enklare. Här är de tre första stegen som hjälper dig att komma igång på rätt fot.


Steg 1: Bestäm er budget

Allt börjar med budgeten. Det är inte det roligaste att prata om, men det är nödvändigt. Sätt er ner tillsammans och prata igenom vad ni verkligen vill ha på ert bröllop och vad ni realistiskt kan spendera. Det här steget avgör mycket av det som kommer senare, så var ärliga och öppna med varandra.


Steg 2: Välj datum och plats

När ni har en budget på plats är det dags att välja när och var bröllopet ska äga rum. Tänk på vilken tid på året ni vill gifta er och var beredda på att vara flexibla med datumen. Platser kan bokas upp snabbt, särskilt under populära tider som vår och sommar.

Fundera på vilken typ av plats som känns rätt för er. Vill ni ha något i närheten så att det är enkelt för gästerna att komma dit? Eller drömmer ni om en destination längre bort? Känn efter vad som känns rätt. Och kom ihåg att kolla exakt vad som ingår i priset för platsen.


Steg 3: Gör en preliminär gästlista

Nästa steg är att fundera på vem ni vill bjuda. Skriv ner en lista med alla ni kan tänka er att bjuda. Sedan kan ni börja skala ner listan beroende på er budget och hur stor platsen är. Det här kan vara lite känsligt, särskilt om era familjer har åsikter om vem som ska vara med. Var öppna med hur ni tänker inför varandra.


Ett litet extra tips: Ta det lugnt och njut!

Kom ihåg att bröllopsplanering också ska vara kul! Det är lätt att stressa upp sig över detaljer, men försök att se det stora i det hela. Det är er dag och den kommer att bli fantastisk oavsett småmissar längs vägen. Ta tid att njuta av förberedelserna tillsammans!


Med dessa första steg är ni på god väg att skapa ert drömbröllop.

Ta en sak i taget, så blir det mindre överväldigande.

Lycka till!Comments


bottom of page