top of page
Foton av Suss - fotograf Vimmerby-6.jpg
Fästpunkt 1

familjeäventyr

ert framtida

Har du tänkt: Det vore så roligt med bilder på hela familjen, på riktigt. Inte bara uppradade på någon semester eller försök till en selfie där syskonen står så nära att det blir risk för bråk. Brukar det vara så att du oftast står bakom kameran, och inte är med på bilder tillsammans med dina barn. Växer dina barn och du känner att du skulle vilja stanna tiden.

Då har du kommit rätt!

Tänk dig att få ha bilder där ni alla är med, framkallat och inrammat till en tavla hemma på väggen. Jag kan hjälpa er med det. Som utbildad playfull heart fotograf kan jag bygga upp situationer under fotograferinen där ni som familj får känna er avslappnade.

"Hej Susanne, jag ville bara tacka för den fina stunden vi fick när du fotograferade vår familj. Du har verkligen förmågan att få buttra tonåringar att spricka upp i gapskratt och sedan vara glada och busiga hela fotograferingen. Snyggt jobbat! Vi uppskattade särskilt din försiktiga och respektfulla framtoning när du närmade dig våra känsliga tonåringar. Riktigt professionellt och ödmjukt bemötande. Stort tack för din lyhördhet!"

Anette Lindblom

Foton av Suss - fotograf Vimmerby-7-2.jpg

inget stelt och tråkigt,
utan kul och avslappnat

det blir kul

Hur går det till?

INNAN

Vi bokar in ett fotograferingstillfälle. Sedan tar ett litet möte- "design konsultation" (antingen live, digitalt eller att vi skriver till varandra- det som passar dig bäst). Detta för att du ska få svar på just dina frågor inför fotograferingen. Vi kommer pratar om er och vad ni önskar få ut av bilderna, om det några bilder som är extra speciella. Jag berättar om fotograferingen och hur jag planerar upp eran fotografering. Jag är lyhörd för er och hur ni är. Jag planerar mina uppdrag efter det ni berättar för mig om hur er familj är. 

UNDER

Under fotograferingen kommer det bli lekar/uppdrag och lite galna upptåg. Lugn bara lugn ingen prestation eller prestige. Utan bara kul. Ni kommer få små uppdrag som familj, kanske blir det något utmaning föräldrar mot barn/ungdomar. Ett uppdrag skulle kunna vara viskleken, eller svara på vad det bästa med mamma är, eller titta på den i familjen som du är mest lik. 

 

EFTER

När era bilder är klara får ni tillgång till ett lösenordskyddat webbgalleri, där du i lugn och ro gör ditt urval. 

Det är nu ni väljer ut era favoriter och bestämmer hur de ska vara. Ni får se produktexempel, produkterna jag använder mig av är av hög kvalité som ska njutas av i många många år framöver. Ni gör er beställning på produkter och/eller digitala bilder. Jag finns med och svarar på era frågor.

Sedan är det enda ni behöver göra är att bestämma var ni ska placera era fotografier. Så att ni kan njuta av dem varje dag.

Tjena!

Fotograf, lärare och mamma till tre, varav två är tonåringar. Skor stora som båtar står huller om buller i hallen, jag har blivit expert på att förstå vad voice crack innebär. Och just fått kläm på hur man gör en dab, och så är jag ibland riktigt “crinch” (pinsam). Denna tid i livet är så värd att föreviga. Det är nu våra barn gör sig redo att testa sina vingar. Om ett par år kanske de har en egen familj. Men än så länge är de kvar i vår familj.

  

Mitt mål är att ni ska gå ifrån fotograferingen och känna att ni umgås som familj. Att ni ska få känna att ni haft kul tillsammans och att ni senare ska ha en hel hög med bilder som visar hur just ni känner för varandra. Som ni kan titta på och verkligen känna stolthet över er familj. För jag lovar, det måste inte vara tråkigt eller stelt att anlita en fotograf. Och jag kommer göra mitt allra bästa för att ni ska ha en kul stund.

Foton av Suss - fotograf Vimmerby-13.jpg

Jag lovar; det blir inget stå si eller så och le. Utan se det mer som ett äventyr, där ni som familj samlas kring en aktivitet. Jag kommer guida er i de olika uppdragen och lekarna och vara beredd med min kamera när era skratt och uttryck kommer.

Jag finns med er hela vägen från bokning till att bilderna är levererade.

rektangulär_duo_dragspel på stol kopieraaa.jpg

Tavlor med hela familjen gör att ni alla påminns om att ni är en helhet och att tryggheten finns hos er.

investering

minnen för alltid

Fotografering ca 45minuter - 1timma. 

1000 kr

Det som ingår i din fotografering (bokningsavgiften):

DIALOG

Dialog inför fotograferingen, där vi pratar igenom fotograferingen och dina önskemål.
 

FOTOPLATS

Fotoplatsen är utvald baserat på miljö och ljus.

FOTOGRAFERING
Vi ses för fotografering och har en trevlig stund.
 

BILDREDIGERING
Bildredigering efter min bildstil. Så kika runt här på mina bilder, gillar du det du ser? 

WEBBGALLERI
​Privat webbgalleri där du får se dina bilder för urval. 

Det är först efter att du sett dina bilder som du väljer vilket bildpaket du vill köpa.

vad önskar du?

bildpaket

Du väljer bildpaket efter att du sett dina bilder.

Väljer du att köpa till alla digitala bilder, för att alla ha en historia att berätta, får du fotokopior i storlek 10x13/15cm på dem.

Stora paketet

Du förälskar dig i alla bilder.

4000kr

Foton av Suss - fotograf Vimmerby-12.jpg

Mellan paketet

20 digitala bilder

3400kr

Foton av Suss - fotograf Vimmerby-52.jpg

Lilla paketet

5 digitala bilder

2400kr

Foton av Suss - fotograf Vimmerby-50.jpg

Tillval

 • Utskrift Fine Art 30x40 cm - 1 200 kr

 • Utskrift Fine Art 50x70 cm - 2 500 kr

 • Inramad förstoring, med laminerad bild 30x40cm - 2200kr

 • Lyxig lay-flat bok 30x30 cm 20 sidor - 4 000 kr

 • Träblock, som du ser på bilden ovan duo 13x26cm - 1100kr

Jag kommer skicka er en produktguide, där ni kan se alla produkter och priser specificerade

20220908 - Foton av Suss - SKÄRM-4.jpg

Stämmer detta överens med dig?

 

* Är det nästan alltid du som tar bilderna och då inte syns på familjebilderna?

* Du känner dig inte helt bekväm i tanken med att fotograferas.

* Har du dina bilder sparade på mobilen/molnet? Tänker framkalla dem ska jag göra en annan dag?

Om du oroar dig för om du blir bra på bild. Lugn det är först efter att du sett bilderna du bestämmer dig för vilka bilder du vill ha. Så våga ta chansen att föreviga stunden här och nu för ingen vet hur morgondagen ser ut.

Å du, att förvara bilder digitalt gör en inte så glad, se till att göra produkter som du kan njuta av. Låt mig hjälpa dig så är det enda du behöver göra att berätta för mig vad du vill ha så sköter jag resten. 
Det är så lätt att tänka, det där tar jag sedan. Men du, gör det nu, det tar bara ett par sekunder att fylla i kontaktformuläret och så är vi igång.

Foton av Suss - fotograf Vimmerby-6-2.jpg

Har du frågor?

Jag har svar!

 • Våra barn är ibland okontrollerbara, vad gör vi då?
  Grattis, ni har barn och de är kanske busiga spralliga eller blyga och tillbakadragna. Helt enkelt osamarbetsvilliga när det kommer till fotografering?. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med barn (10år som förskolelärare och snart lika många år som lärare + mamma till tre egna). Så ta det med ro, låt mig testa min grej. "Jag har många ess i rockärmen" Se till att inte stressa till fotograferingen. Bättre då att ni kommer lite sent än att stressa upp er och bli skälliga på partnern eller barnen. (egen erfarenhet på den :-)) Ett annat tips är att ni har ätit något innan. Speciellt om ni bokat en familjefotografering och det är barn som ska fotograferas. Men även vuxna kan behöva se till att ätit innan. Är det varmt ute så se även till att få i er vätska. Var beredd att vara med och leka med era barn. Fotograferingen är för hela familjen! Ju mer involverade ni är – desto bättre mår barnen och ju mer kommer ni att älska era bilder. I de fall då föräldrar försöker kontrollera situationen så blir barnen spända och oroliga, och bilderna blir därefter.
 • Kan jag köpa ett presentkort av dig?
  Att ge någon en fotoupplevelse kan vara bland de finaste man kan ge bort - en gåva som blir värdefullare med åren. Att tiden går snabbt vet vi nog alla, så att ge bort en fotografering i present ger personen en möjlighet att fånga tiden precis just nu. Vi kan konstatera att vi lite till lags själva tänker "det gör jag sedan". Å så går tiden, barnen växer upp och tanken att boka fotograf finns, men blir som inte av. Å det är där du kan göra skillnaden. Du kan hjälpa till genom att ge bort ett presentkort. Börja med att välja vilken summa du vill ge bort. Vill du ge bort en hel fotografering? Eller vill du ge bort ett bidrag till fotograferingen? Det är helt upp till dig. Maila mig sedan så tar vi det därifrån.
 • Hur får vi använda bilderna?
  I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Du får inte lägga till någon redigering/filter ej heller beskära bilderna. Vid publicering får du gärna ange mig som fotograf eller att du taggar mig: Fotograf: Susanne Gunnarsson eller @foton av Suss. De digitala bilderna ni köper till levereras i både högupplöst och skärm upplöst format. Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärm upplösta för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité så var noga med att använda rätt bild framförallt om ni ska framkalla något.
 • Hur bokar jag och vad finns det för tider?
  Antingen skriver du ett mail till: fotonavsuss@gmail.com eller så använder du dig av bokningsformuläret nedan. Gör det som passar dig bäst! Jag har tillgängliga tider för fotografering på någon vardagskväll i veckan samt vissa helger. Ni kommer att få förslag utav mig, om inget av det passar, så bokar vi helt enkelt ett annat datum.
 • Vart ska vi vara?
  Då jag bor i Vimmerby, så har jag bra koll på platser häromkring. Men har du ett annat förslag så säg bara till. Under fotograferingen brukar jag gå mellan några olika fotoplatser som ligger nära varandra.
 • Vad ska vi ha på oss?
  Välj kläder som ni känner er bekväma i! Men undvik starka färger och röriga tryck. Tänk naturliga färger, detta är mest för att jag vill att fokuset ska vara på er och inte på exempelvis spindelmannen som råkar vara på din tröja dagen till ära. Att ha ett färgtema är bättre än att alla är klädda likadant.
 • När får vi våra bilder?
  Jag har en leveranstid på 8 veckor. Oftast efter kortare tid, men är jag mitt i ex utvecklingssamtal period på skolan, så tar det lite längre tid (jag jobbar som lärare också). Men jag kommer skicka er några bilder för tjuvkik några dagrar efter vår fotografering. Vill ni beställa produkter genom mig har de en leveranstid på 2-4 veckor, jag hör av mig så snart de är klara. Sedan är det enda ni behöver göra är att bestämma var ni ska placera era fotografier. Så att ni kan njuta av dem varje dag.
 • Hur fungerar avbokning och ombokning?
  Ni har rätt att ångra er bokning inom 14 dagar och får full återbetalning, därefter återbetalas inte fotograferingsavgiften. Fri ombokning på grund av sjukdom eller andra akuta förhinder. Krassliga barn (och vuxna för den delen) blir inte bra på bild och då är det bättre att boka om. Eftersom fotograferingen sker utomhus så kan det bli så att vi behöver boka om på grund av vädret.
 • Vad gör vi om det blir dåligt väder?
  Antingen så kör vi ändå, eller så bokar vi om. Kör vi i alla fall så tänk på att ha med extra kläder som ombyte. Det kommer bli blött så ta inte kläder ni är extra rädda om. Regn blir fint på bild. Men skulle det bli alldeles förfärligt väder så bokar vi om. Vi hörs av någon dag innan fotograferingen där vi stämmer av och kikar på hur vädret kommer bli.

Stanna tiden

Barnen växer upp så snabbt, det känns som om jag bara blinkade så är de stora. Man tänker att detta är värt att bevara, men så är man mitt i vardagspusslet. Att då komma till att boka en fotograf kan vara svårt. Men inte nu när jag finns här för er bara ett knapptryck bort redo att bevara era ögonblick som de är just nu. 

Å det där med att vara obekväm framför kameran, ja det är jag med.. Men jag kommer göra mitt bästa för att du ska slippa vara det. För det är så värt att ha bilder där hela familjen är med. Hur än just din familjekonstelation ser ut. 

De bilder vi själva har efter att ha anlitat en fotograf, som istället för att posera jobbar som jag, med uppdrag, är så värdefulla. Jag är så otroligt glad över att vi har dem. För närvarande har jag en stor förstoring på senaste familjefotograferinen inramad och upphängd på väggen över soffan. Jag är fångad mitt i ett gapskratt, hela känslan i bilden skriker ut vår kärlek till varandra å jag älskar den. Det är den känslan jag vill ge dig!

Vi alla behöver och förtjänar goda minnen att se tillbaka på och glädjas åt! Genom att du låter mig fotografera er, skapas och bevaras fantastiska minnen. Dels kommer ni minnas tillfället att fotograferas som något fint men så kommer du även ha fina kort att tittat tillbaka på.

Fotografering 1000kr

Du väljer bilder först efter

att du sett dem.
Bildpaket från 2400kr

Boknigsförfrågan över

Hurra, du vill kontakta mig!

Hur hittade du mig?
Behandling avpersonuppgifter (namn samt kontaktuppgifter)

Tack för ditt meddelande!

bottom of page