top of page

5 tips för att välja rätt bröllopsfotografEtt brudpar som precis sagt ja till varandra. Lyckan de utstrålar går inte att ta miste på.

Att hitta rätt bröllopsfotograf är en av de viktigaste besluten för att fånga de magiska stunderna under er stora dag. Med så många valmöjligheter kan det kännas överväldigande att hitta den perfekta fotografen som förstår och kan förmedla er unika historia. Här är 5 viktiga tips att överväga när ni letar efter er bröllopsfotograf:


Tips 1 - Kolla på fotografens bildstil


Kolla på fotografens bilder. Se om deras stil passar för ert bröllop. Varje fotograf har sin egen stil. Fråga er själva om ni föredrar en mer klassisk stil, dokumentärt eller kanske något mer konstnärligt och kreativt. Lika så redigerar fotografer olika. Där är det viktigt att ni har koll, och känner att den fotografen ni väljer. Redigerar bilderna på det viset ni föredrar.

Själv älskar jag det dokumentära, fånga ögonblicket när det händer.

Jag kommer inte be dig le, utan snararer få dig att le.


Tips 2 - Avtal


Kolla upp om fotografen kommer skriva avtal med er som kund. Att ha avtal som fotograf tyder på att man är seriös. Det blir en säkerhet för er. Tyvärr är det ett återkommande problem att brudpar ipanik får leta efter ersättare i sista minuten. För att den de anlitat, hör av sig dagarna innan och häldre vill göra något annat skoj än att fota som sagt. Å då står man där.


"Vi är så fantastiskt glada för att vi hittade Susanne som fotograf till vårt bröllop! Hennes bilder har förevigat vår dag och vi kommer alltid att påminnas om den glädje och kärlek som dagen gav. Susanne är verkligen fantastisk på att få fram känslorna i sina foton.

-Jenny och Tobias Ydén


Tips 3 - Träffas


Att träffas ansikte mot ansikte kan ge er en känsla av deras personlighet och om ni klickar ihop. Känns det avslappnat och bekvämt?

Bor vi en bit ifrån varandra så ses vi digitalt, det går lika bra det. Eller på ett av Vimmebys mysiga cafeer.


Tips 4 - Finns det referenser?


Finns tidigare kunders referenser att läsa, för att få en uppfattning om deras erfarenhet av fotografen och deras arbetssätt. Kolla googel, eller fotografens hemsida.

Tips 5 - Följ er intuition när det gäller val av bröllopsfotograf:


Slutligen, lita på er magkänsla. Om ni känner att ni har en bra koppling med fotografen och att de förstår era visioner, är det oftast ett gott tecken.


Glöm inte att lägga in en avslutande kommentar

Att välja er bröllopsfotograf är en personlig upplevelse och det är viktigt att ni känner er bekväma och trygga med ert val. Ta er tid att göra er research och hitta er perfekta bröllopsfotograf för er speciella dag.


Lycka till med ert sökande och må era bröllopsbilder bli tidlösa minnen som ni kommer att uppskatta för alltid!Nyfiken på mitt jobb?

-Välkommen in på min: bröllopssidaComments


bottom of page